Gratis levering fra kr. 600.- | E-mærket butik
0

Din kurv er tom.

Hvordan laver man vodka?

Her får du et detaljeret indblik i hvordan man laver vodka.

Vodka er en  alkoholisk drik der gerne ligger mellem 35 - 60 % styrke i alkohol. Især Rusland er kendt for deres store produktion af vodka og russerne har et ry for at være stornydere af de klare dråber. Skal man drikke vodka på ægte russer maner, drikker man den naturligvis ren!

Hvordan

Det er forholdsvis let at lave vodka, resultatet er bare et spørgsmål om smag og der er mange måder at producere vodka på.
Når der anvendes rug eller hvede, skal det blandes i vand og opvarmes. Varmen nedbryder stivelsen og gærbare sukker-arter.
Dernæst bliver det hele drænet og den efterfølgende væske bliver gæren for vodkaen. Den samme metode bruges også med kartofler, hvor de moses først, så man lettere kommer af med stivelsen.
Efter fermenteringsprocessen hældes det på en kedel/beholder hvor væsken gennemgår en række processer og filtrering. Nogle anvender filtrering gennem trækul for at tilføre vodkaen en mere røget smag.

Vodka er gerne fremstillet på rug eller hvede, men det sker også at der benyttes kartofler eller melasse. Melasse er mest brugt i de billigere varianter af vodka. Der kan være stor forskel på vodka, hvor vodka med finere destillerings processer, gerne kaldes Premium vodka.

Vi har lavet et andet blogindlæg hvor du kan læse om forskellen på normal og Premium vodka. Der er efterhånden kommet mange vodka mærker på det danske marked og især Premium vodkaer, er vundet godt frem. Her er mærker som Belevedere og Grey Goose meget populære. Man kan efterhånden få vodka i alle smagsvarianter, men du kan også selv være kreativ og tilsætte lige netop de ting du selv syntes smager godt. Lav eksempelvis din egen chili-vodka og put friske chilifrugter og lidt ingefær i en vodka og lade det trække en uges tid. Der er mange muligheder, når først fantasien sættes i gang.

Hvordan

Hvis du drømmer om din egen vodkaproduktion, er der en masse du skal have styr på. Det er desværre ikke så enkelt og det er ren videnskab at finde den rette balance mellem ingredienser, for at opnå et vellykket resultat. Så alt efter dit ambitionsniveau, bør du sætte dig grundigt ind i stoffet.

I videoen nedenfor kan du se hvordan man laver vodka. Den tager dig gennem fremstillingen trin for trin og forklarer de vigtige processor i vodka fremstilling. 

Køb Vodka

 

I de næste videoer her, får du en mere hjemmelavet amatør version i 4 step.

 

Step 2

Step 3

Step 4 

  Købvodka

Vi håber vores indlæg har hjulpet dig med spørgsmålet - Hvordan laver man vodka.

Vi ønsker dig alt held og lykke med din egen produktion og vil naturligvis gerne smage resultatet. Skriv gerne om egne tanker og erfaringer i forbindelse med vodka fremstilling neden for. 


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de vises

Få nyhederne først!

Modtag nyheder og særtilbud direkte i din indbakke.