Gratis levering fra kr. 600.- | E-mærket butik
0

Din kurv er tom.

Barbering – Stor guide til viden og produkter

Det er blevet tid til at tage et kig på noget, som de fleste mænd har stiftet bekendtskab med – Barbering. Vi vil i denne artiklen tage dig gennem hele rejsen fra, da man barberede sig med flintesten til nu, hvor man både kan barbere sig med skraber, trimmer, kniv eller blot pleje sit  skæg med voks og olie.

 

Barberingens historie

At barbere sig har været almindelidt brugt helt tilbage fra Neandertalerne (30.000 år fvt.) .  Dengang trak de hår ud på hele kroppen – ikke for at se pæne og nybarberede ud. Nej – de gjorde for at kunne tatovere sig. Dengang havde man ikke nogle smarte skrabere eller lign. så man brugte i stedet en ”høvl”, der i alt sin enkelthed bestod af en skrat flinteflække. Den holdte ikke særlig længe, men de var heldigvis nemme at skaffe.

 Springer vi små 29.500 år frem når vi frem til egypterne. Egypterne have et mål om at være helt hårfri. Det var netop her, man opfandt ragekniven, som vi også kender fra en gammeldags barbering. Det skal siges, at de var noget mere rustikke, end dem vi bruger den dag i dag.

 1700-tallet bestod primært af store parykker og glatbarberede mænd. Her brugte man fortsat kun rageknive. I år 1772  fremstiller den engelske våbensmed-virksomhed Wilkinson Sword dog det, der skulle vise sig at være en revolution. En ragekniv lavet af håndsmedet stål. Dette danner basen for det, vi i dag kender som typiske barberblade. I 1800-tallet bliver de langt mere sikre og gemt bag beskyttende tænker. Her ses altså det første eksempel på en moderne barberskraber. Det var ingen ringere end King C. Gillette, der patenterede denne opfindelse.

En brand i Chicago gjorde, at Gillette-familien blev ruineret. Derfor valgte King C. Gillette, at han måtte blive sælger og rejse verden rundt. Dette gjorde han. Gillette var bestemt ikke den første, der lavede en ”sikkerhedsbarberkniv”, men han var den første, der kunne sælge dem billigt nok, hvor de fortsat ikke blev sløve efter kort tid. Dette toæggede barberblad har ikke ændret sig meget fra dengang i slutningen af 1800-tallet til i dag. De følgende år bliver barber-industrien et kæmpe marked, hvor Gillette sidder solidt. På få år sælges der 12 millioner løse barberblade til de i forvejen 90.000 barberskrabere, de i forvejen har solgt.

Den elektriske barbermaskine bliver til.

I løbet af 1900-tallet ses der mange forskellige variationer af barberbladet. Barberblade med mange forskellige blade, vippende hoveder, engangsskrabere og ikke mindst kvindeskrabere.  Vigtigst af alt kom dog barbermaskinen i 1928. Manden bag var Jacob Schick. Han fik patenteret barbermaskinen og sendt den på markedet tre år senere. Og herfra gik det stærkt! Fremfor at tage til barberen og få en gammeldags barbering, købte man i stedet blot en barbermaskine eller skraber og gjorde det selv.  Få år efter at Jacob Schick fik sat sin barbermaskine på markedet, kom Phillips med deres bud på en elektrisk barbermaskine. Det var en barbermaskine med roterende skærehoved, der den dag i dag danner grundlag for de fleste andre barbermaskiner.

Barberingen den dag i dag

I dag er markedet fortsat  rivende udvikling. Specielt gammeldags barbering og det at pleje sit skæg er blevet moderne igen. Generelt er det blevet moderne, at gøre de fleste ting lidt mere old school end førhen. Klassiske straight razors og barberskrabere har derfor vundet markant frem de senere år. Det samme ses det med barbersæt, hvor skægvoks og skægolie følger med.

 ”Hipsteren” har været med til at bringe det store skæg tilbage i vores samfund. Ligeledes er vi med tiden blevet langt mere obs. på det at pleje sig selv. Det er derfor ikke usædvanligt, at man køber olie og voks for at holde sit skæg blødt og sundt.  I bund og grund handler det om holde sit højelskede skæg sund og soigneret.

Find det rette barbergraj.

Hvis du er inspireret til at gøre mere ud af din barbering, finder alt du skal bruge på Peterk.nu. Vi har et stort udvalg af barbersæt og barberskrabere fra tyske Mühle, der har fremstillet barbergraj gennem flere generationer. Der er både klassiske barbersæt med rigtige barberblade, som man havde det i gamle dage, men der er også barbersæt hvor du kan benytte Gillette´s barberblade, så du får den barbering du plejer, men får det maskuline look fra et gammeldags barbersæt. Se også vores selektive udvalg af barberskum og barbersæbe fra italienske Proraso og deres lækre aftershave´s. Er du til skægpleje og styling skal du se vores top produkter fra Mr. natty og Mr. Bear Beard, der begge er kendte for deres utrolig høje kvalitet i skægolie og skægvoks. Både skægolie og skægvoks kan benyttes uanset om du har længere skæg, eller bare har skægstubbe. Skægpleje og det rette barbergraj er også med til at forhindre indgroede hår og røde knopper efter barbering.

 

 


Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes før de vises

Få nyhederne først!

Modtag nyheder og særtilbud direkte i din indbakke.